2016. március 11., péntek

Identitás

   Ha leszbikus vagy, ha homokos vagy, a társadalom a keblére ölel. Mert felvállalod a másságod, mert szembe mersz szállni az előítéletekkel, mert felvilágosult társadalom építőmunkása vagy. Anyu is büszke rád, kicsit sírdogál az unkák (hiánya) miatt, de sebaj, majd elmegy Las Vegasba kaszinózni. Ha a szexuális érdeklődésed nem az évezredek óta megszokott, működő rendszert követi, hát nosza, rajta, riszáld magad egy falat rózsaszín bugyiban mindenki szeme láttára. Anyunak nem lesz szégyenérzete, sőt, büszke lesz rád, mert ezt tök okés.
   Ha valamely kisebbséghez tartozol - nem merek megnevezni egyet sem, mert félek belegázolok valakinek a lelki világába; mintha a szó kimondása mágikus erővel bírna - légy büszke, verd a melled, hogy nehéz az élet, de te minden akadályt legyőzöl. Mutasd meg, hogy lábak nélkül is lehet táncolni, és nincs az a fal, amit ne lehetne lerombolni. Anyu büszke lesz rád, hogy a kicsinye a felvilágosult, humanitástól túlcsorduló Európa úttörője. Egy kicsit ugyan sajnálni fogja, hogy nem követed a hagyományokat, de hamar túlteszi magát rajta, hiszen mégiscsak egy ideológiaharcos mamája.
   Ha nő vagy, harapós szüfrazsettként védd a vélt jogaidat, és köpj le minden férfit, aki veled szeretne vacsorázni, és úgy gondolja, azt a vacsorát neked kellene megfőznöd. Mutasd meg, hogy a nők nem cselédek, és a férfiak is kivehetik a részüket az unalmas háztartásból. Anyu büszke lesz rád, mert többre viszed, mint ő vitte, és nem kell élete fénysugarát egy söröshordó szobalányaként látnia. Persze kicsit sírdogálni fog, ha a boldogtalan perceidet vele osztod meg, mert mégiscsak jó lenne ezért valami hímnemű társaság. De sebaj, Jeanne D'Arc élete sem volt babazsúros teadélután.
   Ha csak egy szürke, átlagos ember vagy, aki szereti a hazáját, szereti az országot, ahol született, akkor szégyelld magad. Mert egy hitvány alak vagy. Anyu félni fog tőled, mert egy fasiszta állat vagy, egy nacionalista görény, a fejlődés zsákutcája, egy európai véglény. Rosszat akarsz Európának, rosszat akarsz a világnak, egy gonosz és elvetemült magzat vagy. Anyu szégyell, a világ is őt sajnálja, hogyan lett belőled ilyen korcs.
   És ez a normális. Mostanság. Vagy legalábbis a mainstream, ami szerint mindenkinek egy irányba kell mennie. 

 

Nincsenek megjegyzések: